Tuesday, June 30, 2009

Sejarah Berulang

Baca tak? ini yang sampai beberapa part dan ini ?

since last saturday, Aris jadi balik macam tu.

disebabkan aku dah kena sebelum nie, panik aku berkurangan.

tapi kesian sgt sang anak yg tak mahu langsung mkn apa2 melain haus sgt, baru dia nak susu or air.

tak tahu apa puncanya. tapi lepas mkn ubat doc bagi, aku tgk, yak dia makin kronik.

ubat doc bagi cuma antibiotik dan demam (coz masa tu tak nampak lagi dia ceri beri)

sudahnya, aku dah mula bagi air garam dari semalam n hari nie beli susu FL ( adeh... garu kepala ku lihat harganya... abah tulun...)

adat bila dah besar, susu tak sedap takmo, air tak biasa minum pun takmo. udahnya.... aku biar dia nangis sampai serak2 sora sbb degil Aris takmo minum. padehal badan dah panas sbb kurang air dlm badan.

malas nak pi klinik sbb ubat doc bagi sure itu jugak. suggest - tukar susu FL.

aku rasa aku kena pi spital jugak mintak smecta.

er.. betul ke tuh?? tak pun ubat yg nama dia lactobacilus. (vitagen?? semua dia tolak. cemane nak suh minum?? :) )

2 ubat tu sgt mujarab kat aris.

tapi kena pi spital gak ke? klinik mcm takde je. ke sbb ubat tu sgt2 terkawal?

adeh... sape nak teman nie??? mirul ada takkan nak tinggal kot. kesian dia...

owh... tunggu mak den mai la gamaknya.. harap2 jadi la ek. :D

8 comments:

Yanmie said...

salam kak

alahai yelah klu anak tak sihat mesti kita x senang duduk. apa pun yan doakan moga cepat sembuh buat adik aris..

hem kak...susah2 hntr je mirul ke umah yan nie, yan tlg jaga...hehe..mcm duk dkt aje..

Arin said...

adehhh...so cmana aris skrg?

syahadah said...

kesiannya...!!smpi tk nk mkn..susah gak..perut kosong .sure dia loya2 peneng kan..
susah hati klu budk demam dn ceri beri ni..(bahasa baru ke)

Zana S said...

yan
kalau yan duk sebelah umah lama dah akak post mirul. tehehe. leh kawan ngan dua hero yan. :)

Arin
ari nie rabu masih sama. lagi teruk nak suruh dia minum air garam tu. tapi tengok kan dia, aktif juga wpun kendian terus melepek. mkn? semua tunjuk nak. tapi bila sua, semua nanak. susu FL pun dia rejek. adeh. pening sgt. nak pakai syring ubat tu je rasanya bagi dia mium air garam tu.

syahadah
mmg pening sgt. dah tu merengek sampai takleh nak bergerak kita dibuatnya. nie tido boleh la buat keja lain. kalau dia bangun alamat duk depan dia sesaja. huhuhu
ceri beri tu bahasa sopan ckit gamaknyer. tehehehe

lily lotus said...

aduhai siannya zana...harap2 aris cepat ok

BUYEN said...

Laaa nape zana..Aris demam teruk ker?
Ermmm lagipun musim gak ni..panasss
Xpela byk2 Sabo yerk..

Zana S said...

lily lotus
itulah... amin... duk umah mcm2 jadi. tapi sib bek kita duk umah. huhuhu..

Buyen
demam panas sbb hydrated. mekasih...:)

Elyn said...

ceri beri lai aris?? adeh sian nyer mesti susut nnt die!!