Thursday, June 4, 2009

Jalan2 Lagi

Citer last 2 weeks. tak dan nak masuk. lupe je ada gambar aku amik itu hari.

Ahad, sebelum ke kl, tampal tayar keta aku. ada sebijik skru kat tetengah tayar. sib bek tengah. ada can tampal. dibuat nye tepi.. huhuhu... cancel beli hadiah abah, kena byr duit tayar plak. :p

tak tau bila dan macamane boleh terkena. tapi hari sebelum tu aku tak lalu jln biasa. aku lalu tepi tasek prima. nak test drive jln yg tak penah lalu. sib bek tembus ke area rumah. tak sesat ya mak teh! :D

apek tu tgh berusaha menampal. 1st time aku tgk depa buat. selalu tgk benda tu dah siap tampal. murah! RM5 hengget. mcm tampal tayar motor je rega. :D

abah ckp, kalau kat subang - RM10. bezanyer la haiiii!

cuak beno si mirul. takut dgr mcm2 bunyi kat ctu. tu tgh nahan muka la tuh. aris gak steady. :D

haus gile anak orang nie. keluar ngan abah ya??? jgn harap la nak singgah2 makan. sib bek ada kedai kopi bergerak tepi semua house tuh. dapat la tapau. :D

Aris yg boring gile takleh turun dr stroller. abah tak bagi sbb awak tangan cam ketam. semua nak usik.

masa nie abah sibuk cari kasut yg dia berkenan. aku rasa hadiah kasut terakhir utk b'day dia adalah sebelum adanya budak berdua nie lagi. kasut tu pun dah haus dah tapaknya. mmg jimat gile apak ko. even kasut bersanding kawen dulu pun tak bape dia pakai. melain meeting beso2 baru la hegeh2 cari kasut dlm boot keta. kalau tak.. kasut yg haus tapak tu jugak dia sauk.

tapi kan... hari nie dah bape hari bulan??? kasut yg baru den belikan masih duk dlm kotak. beza bena ngan aku. asal dpt benda baru, (even beli baju anak, pun aku cecepat basuh, 2-3 hari kendian sah2 depa dah pakai :p ) sure aku akan berusaha utk memakainya. walaupun sekejap. tehehehe....

5 comments:

Arin said...

tuh mcm peel laki den je..kasut kahwin sampai la nih cantik je..

Elyn said...

kasut kawin laki den pun dh haus..... pastu die beli yg same design konon ganti kasut kawin!!! hahaaa

syahadah said...

laki aku pulak..kasut pnya la banyak..kasut FREE!!

MAKCIK REHAN said...

aku baca entry ni teringat cara mencah sebut perkataan skru - dia sebut sekutu!

baru 2,3 hari lepas dia dok godek shower heater yg babah dia biar terbengkalai..dok la ulang2 sebut sekutu...sekutu... mula2 aku hingatkan haper...rupanya menatang skru...

Zana S said...

Arin
lelaki yg jenis gini mmg penjimat orangnyer kan?? mkn pun masak rumah. hueheuheue... :D

elyn
uish... baru masuk 2nd year nie ha??? makan ke apo?? ekekeke

syahadah
kasut pree dia takleh nak ckp apa lah. pe kata yg banyak tu tolong pass ke kita. leh sedekah jariah. Tehehehe.. :D

MR
SEKUTU=SKRU
jauh gile beza. kalau aku pun terpinge2. :D