Friday, August 3, 2007

Geram Tahap Gaban

Adoiiiiiiiiii...

1st case.....

Aku nie org suruhan je.. cik abg aku la nie... mintak tolong suh kontek maxis after dia submit all docs utk apply fax line kat opis kawan dia kat puchong.

Yg aku bengkek tahap gaban tuh.... every week aku call since last month, they all kata dlm process la, bank statement tak received la, bila dah beri nak speed up application la n alih2 kelmarin diorg kata still tak dpt news dr Maxis kl.

Means, kl office tak update credit dept dior ttg appl. tu. aku... still leh sabar sbb dia kata dia akan cari n call aku or person to contact yg mane nama cik abg aku la coz dia yg pi anto segala docs tuh.

Hari nie... aku call lagi sbb cik abg aku kata maxis takdak call pong. Aku call deme apa diorg kata??????

IAM SO SORRY MADAM, YOUR COMPANY NAME IS NOT IN OUR SYSTEM

Hah!!! nie ckp tang highway mana nih? sekejap kata ada tgh proses, pastu la nie takde pulak???? ieeeeeeee.... panas tul badan aku masa ckp ngan budak tuh. kali ni malay pulak. mmg kaw2 je kena ngan aku. klau dak chinese arituh mmg lama dah dia kena sbb dia yg promise nak speed up all the processing even to install the fax line onto the premise.

Mmg aku marah tul budak tu.. tapi tak la marah mane pong sbb dia tgk kan je status.. yg membuatnyer org lain. udahnyer yg dia leh buat anto email/report kat maxis kl, mane docs tu diorg campak. Aku ckp... cancel semua..TAPI.... suh diorg call person to contact and mintak mahap sbb benda alah nie dah makan bulan tak settle2 jugak.Pejadah nye tuh!. Klau dia tak buat.. nanti aku sendirik pi Maxis KL ngamuk kat ctu. huh!

2nd Case.......

Terbakar tul ngan supplier from s'pore nie. aku tunggu dia dr minggu lepas suh anto brg tapi minggu nie baru dpt anto brg. pastu sokmo tak confirm kul bape. yg pasti suh tunggu sekian2 hari dia akan call anytime. Dr hari selasa aku duk pacak kat opis tunggu dia call tak mai2. call spore plak mcm2 alasan plak. sampai aku sdri tak paham kailang tu ckp pe. lantak ko la labu.

Yg aku geram tuuuu..... adeke msgr dia takde phone n aku plak kena duk tenggek kat phone nunggu dia call? Hengat aku nie takde benda nak buat selain dr ngadap phone??OIIII... aku nie mmg la jaga opis. klau phone tu bunyik, aku la terkejar2 nak angkat.consider la ckit! pekebenda la bongok deme nih.

Even lunch pun aku tak kuar sbb nunggu mangkok kayu nie call. korang tau dia dtg hari apa???? HARI NIEEEEEEE!!!!!!! itu pun dah puas aku call. padehal aku call kul 2 tadi dia kat bangsar. pastu aku call lagi dia kul 4++ still kat bangsar leh lupa dia kena anto brg tuh.

Eeeeeeeeeeeeee... aku rasa nak mkn je diorg nie. mmg janji kaliang tul la.. dah la yg kat spore tu kata dah pas dr ari selasa. tapi mamat nie ckp baru dpt semalam. aku rasa bbtol nak meletup ngan janji kaliang nih!!! eeeeeeee...... otak letak kat tapak kaki tol. tak reti nak tepati janji. nie aku nak wat pangai pulak... masuk kan $ bila dia mintak. muahahahaha... padulik apa aku. even boss ada authority still aku ada kosa gak coz aku yg prepare all paychq. biar padan muka diorg. HUH!

Mmg geram tahap gaban arinie. haiyark!!!

8 comments:

Lestat said...

Cakk!!..got something annoying in my blog.See it and try it.might be you.tq

Izwan said...

sabar.. sabar cik zana... sometimes things don't happen as you planned them.. ;) marah2 nnt cepat tua..

mad redo1 said...

fire je... kalu tak fire nanti cepat kena heart attack pasal dok pendam je...

hehehe...

Fozalin said...

wah... takut nyer.... mmg betul lah ko cousin aku ekekekek (peel same jer ngan aku ekekekekke)

Jie said...

wah.......gaban tahap dewa dah nie,,tatutnya..tatutnya....

control skit..jgn lelebih..nnt cepat kedut..tak anggun weiii

:p

Anoy said...

wahkakakakakkakakka

Red Mummy said...

napa ko nye fire cam light2 jer zana?

kalo akak nye fire, abih sume orang dok bawah meja.

Zana Sadri said...

lestat...huhu... ngarut sey hang punya teka teki. :D

izwan... uish.. cuci sawang blog ka? :D mcm dah lama tak ngamuk. la nie baran len mcm la.. hehehe

madRedo1... dah fire tapi mcm tak cukup karen jek.. kena blajar lagik nih. :D

fozalin...tu kritkal gak tuh.. panassssssss je badan nih. huhu..

kak jie.. huhu.. jgn la tatut... bila ckp pasla kedut2.. rasa kena cool down trus.. muehehehe..

anoy... ko gelak napo?? ko nyer family trip under co ko pun tak setel.. meh aku gelak kuasa 18 ke ko.. wakakkakaakaa..18x

kak red... light ke tu kak?? rasa cam dah abis marah dah. tapi bila baca balik.. huhu.. mmg tak cukup zat ler.. kena bajar lagik. :D