Monday, August 13, 2007

Weekend Ku

FIrst of all............CONGRATULATIONS to RED DIVA TEAM yg menang dlm pertandingan futsal last SATURDAY @ AMPANG SPORTS PLANET, melawan Burberry Team.

Memula kagum gak la ngan semangat mak merah tu yg bersungguh2 ajak para blogger men futsal tapi... kesiannnnnnnnn... sbb game di monopoli oleh org2 lelaki belaka... muehehehehe... (nak wat cemane... men ngan lelaki itu la penangannyer kak.. tehehehe)

Takpe.. yg penting..... kak red n de' geng menang. 16 berbalas 10. (wah... byk gak tuh gola yg bolos :p)



dan aku.......... huhu..sob..sob... melewati weekend yg agakkkkkkkk boring.

Sbb??? ..... laki ku domam. adeh.... penat gak jadik surirumah tangga sepenuh masa di ujung minggu nih. ahaks... dah... selalu cik abg ku tulun.. kali nie dia plak duk dlm gebar.. kekadang rasa cam nak kuar dah anak dlm perut nie rasanya sbb kejap2 dukung si kenit yg tah nape wat peel nak berdukung jek.. haisszzz...

Semalam tingin sgt nak mkn bubur kacang ijaw. masak la ckit. tapi aku buh halia. tehehe... org kat umah tu mkn la jugak tapi tak byk sbb ada halia tu. huhu.. aku plak klau takde halia takleh mkn. kembung perut dibuatnyer. penah beli yg juai kat food court tapi takde buh halia. sepjgn balik opis perut aku keras n senak. aduh....tobat... klau nak makan kena masak sdri.. huhu..

Semalam jugak cik abg ku dah semakin pulih. petang tu dia dah boleh memain ngan mirul dah. siap potong rambut sikenit lagi. tapi... susah ner nak potong sbb kena pakai gunting je. wpun benda alah yg kat kedai tu ada kat rumah, (ala.. yg sekali jln gondol pale tuh) si kenit nie takut ngan bunyik bising dia tu. lari carik dinding nak nyorok. huhu... haru tul la amirul nih. belaka takut. sua kan kuali pun dia leh nangis cam nak rak. haru2.. tapi yg lawak tu, dia duk lari2 keliling dapur. nama nak pi lari ke depan tgk tv taknak pulak. nie la org kato berani2 lalat. :D

Er... rasa nak mkn steak tapi... kek mano sodap ek? any suggestion? jgn bagi resepi sbb aku tau aku mmg malas nak masak la nie.. ekekekeke..

10 comments:

zura lias said...

ohoo..baru tau kalo nk mkn kacang hijau kene bubuh halia..sy mmg ade problem dgn kacang hijau..leh muntah kalo makan sebab x tahan..tp nk mkn dgn halia tu rase lain plak..hikss..

Fozalin said...

pesta mkn yg aku g tu x dak bubur kacang ijaw la..... ekekeekk

Red Mummy said...

puasa nak dekat

siapla aku bantai segala bubur kacang pasni

...!!!

Lestat said...

Cuba try cari kat bangsar..satu line dgn Victoria Station tapi kedai blah hujung..steak kat situ best abes..tak ingat lak nama kedai n nama tempat area tu..hehehe.

Takpun g je cari kat Kg Baru tu..ada.

Zana Sadri said...

zura... uish.. siap muntah2 tu nape ek?? takleh mkn kekacang kot. Angin satu badan tu. hehe..

Fozalin... mknn tak abis tu patut bawak ke aku tu.. huhuhu....

Kak red.. sila2 kak red.. minggu nie ingat nak wat bubur chacha plak.. hehe..(gile buat bubur plak skang nie)

lestat...bangsar? telawi area ke? nnt pi survey lah. tq.. kat kg baru tu ada satu tempat penah cuba. balik tu tgh mlm tros kena food poisoning. huhu...haru2..

intan said...

erk zana.. hg ni asik makan je manjang.. woo oo.. jelesh aa aku.. la ni aku bukan je pandangan 1/2 blur.. peyout pn tak leh nak makan bende2 aa.. haru!!!!

Lestat said...

Bkn telawi area..tapi dari LDP nk ke bangsar leh nampak Vic Station tu kat blah kiri sebelum naik bukit ke BSC..apa ek nama jalan tu..

Umi Mia said...

Huh...zana makan halia sebab takut angin yer..i lak makan halia mcm makan ulam sebab favourite..hehehe..

I suka makan western food, steak kat F1 Restaurant kat Serdang Perdana ada..kat Puchong ada...banyak pilihan dan I dah try semua (sebab pernah jadi waitress part time masa study dulu...so dah hafal menu)..tak kalah gak....

Fozalin said...

lestat kedai plg ujung dkt ngan Vic tu Jake's kan? sedap gak steak situ....

sebol said...

aku confuse, zana ni cop merah atau cop biru?