Friday, October 24, 2008

Beringat sebelum Terkena

Sesejak kereta tak dak nie

jadual kembali kepada asal mcm masa belum ada kereta

heh! ape zana ckp nie>??? mau citer full ke?? takyah la ek... buat atiku sakit+ sedih je..

nnt kalau dah dpt keta baru zana citer.

tapi rasanya lagi awal kot.

kol 5 bangkit siapkan bubur Aris

pastu aku siap buat bekal nak bawak ke off laie.. huhu (tau takleh pi memane tghri)

pastu bersiap la utk ke off. make sure brg aris semua dah masuk beg dan bekalan utk amirul pun siap.

mirul nak siap apa? huhu... susu dia bgai gak. tapi payah sorg nie. mkn susuke hati dia jek. sup2 ke sayur ke jgn harap la. nie anak kari-kari an nie.. aku nak masak??? mahap la ek... :p. takpe. nnt nyai beli bfast ek. :d

by 6.30am dah left to Aris nursery. adeh... cian dia kena tinggal pepagi bute. tapi sib bek dia ok. OK la... siap leh sengih2 ngan abah dia lagi.

Ya! saya sampai opis kol 7.10am. nak sambung tdo pun boley... tapi... tak reti gue. melain masa peknen mirul dulu mmg aku tido once sampai off. tu yg membolat je muka masa tu.. :p

sesambil layan blog org, surf tenet, aku buat la keja mane yg patut dihabiskan...

itula rutin aku mungkin selama 2 minggu nie. (hrp2 by next week dpt la keta.. huhuhu)

owh.. semalam balik naik bas. amik kat kl sentral. (dowh... nape la aku tak amik komuter.. lagi cpt aku sampai ...kot.)

ikutkan menunggu tu yg lama. dekat sejam bas tak sampai2. adeh.. tangen2..

kol bape sampai rumah? 8.30pm??!!

haiyoo.... (iskh... takleh nak merungut. ko yg nak naik lah.)

abah bebudak tu pun dah sampai rumah. yg bestnyer dia kuar off after magrib. huhu.. nak wat camne... dah nak balik sendiri sgt. rasakan...

tapi kan... bukan salah aku. bas la mengong! lambat nak mampos. dah tu aku terpaksa amik bas lompat. turun sunway amik bas pi usj. sabo je lah.

tu pun sampai rumah aris dah tido. takleh nak memain ngan dia.. huhu...

haih.......... bila la nak dpt balik keta nie... :(


pagi nie mirul menangis menyebabkan terpaksa bawak dia turun sekali. nmpk aku abah adik nak keluar, kuat lagi dia nangis.iyela.. org sume pi dia kena duk umah. marah la tue.. sib bek yai dia ado. kalo dak... sampai ke pagi tak abis merajuk...

dan........pag nie gak aku menyebabkan bubur Aris hanget. haiyooo.. pi tinggal api beso la tuh. rasa mcm dah kecik.. tpai aku terbiar beso plak. pastu naik atas bersiap mandi bagai lama plak tuh.. haish.... se'eh tol umi korg nie.. huhuhu....

7 comments:

Elyn said...

hihihi x pe aku dh cheer up kan ko sikit kan kan kan?????

lily lotus said...

keta masuk bengkel ke..sabar2 ekk..takpun amik jer 2nd car..senang citer klau ada emergency camni ;)

Zana S said...

elyn
ha ah..macih.. macih.. mkn2 bile plak ek? hhehehe....

lily
gitula kekdahnyer.... 2nd car ada tapi tu abah depa yg punya. zana ngak boleh sentuh steringnya ituee... :D

sweethOneY said...

haiyohhh
cane perangat bubur leh hanget..lallalala :P

SlumbeRaja said...

go zana go.. hehe bagi semangat skit.. apa kaba? singgah kejap sini... ^^

p/s: sesiapa yang ingin bertukar link, marilah ke slumbeRAJA

mad redo1 said...

sabor jelah zana ooiii... dah dua kali jugaklah mengalami situasi camni...

Zana S said...

sweethoney
tu bukan perangat kak.. tu masak tapinya. hehehehe... er... ada org nak dpt bajuuuuuuuu.... dah bau baju baru nie.. tsk tsk...:P

slumberaja
hehe.. macih.. eh.. ooo zana lom buh link laie la... huhu.. lupo plak.. hihi... sowy..:)

abd mad
memang la seksa je rasannya kan??? huhuhuhu....