Tuesday, October 7, 2008

Kasihan atau padan muka??

Pagi nie masuk lambat ckit
bawa aris pi klinik coz batuk berkahak dia menjadi2

sampai dia urgh (panggil org) pun berkahak.
petang semalam ingat nak bawak tros lepas amik dia.. tapi nmpk gelap cuaca n hujan gerimis,
malas la nak meredah ujan bagai. balik mkn ubat (titisan yg terakhir) lepas tu sapu dada dia ngan vicks. elok plak tak dgr dia batuk2 dlm tido.

tapi bila pagi.... mula la kokol2 batuk. aku pun sama je nih.. :D
Pi klinik yg paling tak ramai patient, senang parking, n most important things, doc dia mesra alam,
pi klinik julie kat usj21.
aku suka ngan doc nie cuma dia kalo cuti, sama je mcm kita melayu, hehehee....
(klinik dia, suka ati dia la nak cuti kan.. :D)

Yg pasti, lama gak la borak ngan doc nie. mmg peramah n mesra alam sungguh. sampai aris dari tenung blur sampai dah ngeliat suh aku balik. heeeeeee.... teruk la ko nie aris... bukan selalu leh melambat2kan diri ke office. ekekekek...

blom kol 10.15 aku dah sampai off. setel keja ckit baru teringat, aku pun ngamik ubat gak. tapi lom makan.
kalau nak tau, bekfes aku cuma nescafe semug kat rumah.
kat opis, aku terus terjah mkn ubat. antibiotik sama ubat clear kahak same batuk.
haaaaaaaaaaa..amik ko..
lepas aku mkn, aku buat satu phone call, letak ganggang, aku rasa duniaku berputar...

kenapa ek???
tu la kesannya mkn ubat TANPA mkn (paling2 lekeh pun roti la kot..). waduh.........
aku muntah, pening, badan gigil2 n last sekali ke toilet. lengkap tuh...... haru2..
sempat call despatch utk tapaukan nasi ayam. tapi sebelum nasi dtg aku dah recover.
mungkin aku telah mengeluarkan ubat itu dgn cara2 yg telah disebutkan di atas.. wahahahaah...
sungguh kureng sopan!

pasnie takmo la mkn ubat tanpa mkn lagik. (tapi... adekah aku ingat??? TeT!!!!)

kesah ku di pagi hari selasa, raya ke 7.

.....................................................................

semalam aku tgk nasi byk. bajet pagi nie sure ada balen. ghopenyer mil aku balik ngubat mirul mlm tadi kelaparan. tinggal la sejemput nasi utk sekadar tinggalan dlm periuk. mueheehehehe...
malas tol nak masak nasik.aku pepagi mmg bz. mandi kan budak berdua sama masak bubur aris. pastu aku melayan depa la pulak, susu ke, mkn ke, ubat ke,.. kalo nak melayan diri aku sendiri mmg tak dan lah.

tgk la mlm kang. kalo aku rajin, aku buat la bekal tuk ari esok. :D

..................................................................

kesian abah mirul, dari ari ahad duk ckp nak bekal kek ke opis. aku plak leh ckp, tlg kejut kalu bila dia mandi nak gi kerja, nnt aku potong n masuk bekas. tapi.......... sampai ke hari nie aku tak buat. dia plak tak kejutkan aku.. rasa bersalah gak. tapi.....aku mmg mood malas je lelepas raya nie. boley?? hehehehe.... (benonyer aku nie tingin sgt nak tido umah mak aku... tapi... mcm tak dpt jek. :( buruk tak buruk pangai mak org nih?! :P)

bile la mood nak ok nie???

owh... ari nie saya pakai baju kurung ke opis. lama gak tak pakai baju kurung. nama je bulan posa... tapi tak penah aku pakai baju kurung ok. raya aritu je pakai baju kurung. selebihnya pakai seluar or skirt labuh. ekekeke...ok la tuh... raya gak kan... :)

2 comments:

sweethOneY said...

tu laaa
lenkali nak mkn ubat, alas pewot dlu okeyy
t sy tampal reminder kat atas meja kak zana :D

Arin said...

arin senin tuh hari sakit perut ya amat..ingat kan dh nak terberanak..kekehkehkeh..