Monday, May 11, 2009

Tidur pun....



uish.. citer dah basi tapi mmg miracle lah!

ari selasa minggu lepas. aku cuti dr ke office. tapi kerja still jalan.

penat jgn ckp la.. dgn perangai dua org ini.

pagi.. siap basuh kapet sbb mirul tetiba encing plak tanpa sempat pakai diapers.

nak marah pun tak kuasa heh! sbb dia bbtol baru kuar bilik air. aku plak pakaikan aris diapers masa tuh.

diorg mmg mandi dedua sekali. jimat masa aku. hehehee!

dan2 aku sambil buat kerja yg boss aku minta, siap basuh kapet. not really basuh.. tapi siram air sabun bagai gak la.

tghri, sementara nunggu kapet kering, aris plak wat 'kerja'.. dia tumpahkan vitagen kat toto. bukan tumpahkan ya.. aku rasa dia tuanggg air tu atas comforter tuh! iskh.. korangggggg!!!
masa tu aku kat dapur tgh masak. macam2 hal ko ek!

Rabu... aku ke office. dedua tinggal nursery/ nyai.

Khamis n jumaat, aris tinggal kat nursery tapi mirul aku jaga. klau Aris ada... satu mende aku takleh keja. tido pun kena ngadap gak. sbb dia tido dlm ayun tuh. kalau tido biasa mmg tak jalan la... selagi tak dihayun... mahap la ek...

udahnya.... saya gagal nak jaga depa sambil kerja di rumah... huhuhu... any tips???

5 comments:

MAKCIK REHAN said...

Ko tak kose nk marah ekk? kalau aku...SUNGGUH BERKUASA tatkala marah. mcm hulk aku jadinya ko tau...

Arin said...

kalau arin..dari pagik, biar bebudak tuh main ..sakan nye main sampai penat2..pastuh..time pas lunch tuh, tinggi kan suara suh depa tido..bebudak kadang kita tinggi kan suara pon tak jalan..kali nih cuba buat ngn aksi muka sekali..

Al kisah nye..pas lunch le kot baru bleh bebetui concentrate ngn keje.jgn tido waktu bebudak tuh tido..rugiiiii...

Hehehe..nih apa yg selalu arin buat le..harap2 menjadik kat mirul n aris..

one love said...

hehehee susah wo nak buat nih!

:p

Zana S said...

makcik rehan
kekadang marah pun tak guna.. amirul jenis balas balik. dia nie takleh api siram api. kena pujuk bebaik. sib bek dia nak pakai diapers. kalau dia ngamuk takmo... aku pun mmg jadi hulk dah wey..

arin
zana try gak method tu hari tuh. tapi... nama je adik beradik. takleh kawan pun. amirul tgk katun while dik dia keja duk tutup bukak tv. gadoo manjang. boss plak call dan2 tu nak jugak. mmg kelam kabut dibuatnyer.
petang kalau mirul tidor tu mmg miracle lah! mmg susah nak tido sorg tuh. lelagik ada katun dia. ajak tido pun ala2 pekak je tinge.
Aris.. tu kol 11 tido sejam dua, pastu ptg, kol 4 tido lgik. tu pun tgk keadaan. hee.... pening pale.
kalau abah dia.... erm.... takyah la tolong jaga. ada anak kena makan. tehehehe..

onelove
tolong baca pun dah rasa susah kan??? hehehe...
meh la joint the club. ekekeke!

lily lotus said...

tried before...mmg nak pengsan jadinya...tak makan saman sungguh