Friday, April 24, 2009

Celcom:Maxis

Celcom
guna sejak zaman aku belajar dulu
ehsan dr 'pakcik' yg kini merangkap laki . :D
dia bagi pinjam sbb masa tu aku cuma amik extra satu sem dan kitorg pakat2 takmo pakai tipon line. sbb rugi.
la nie.. dah bape taun berlalu, pakej pun siap dah bertukar, simcard pun dah 3g, tapi....
aku nyer bill tetap mahal! line jek RM38. blom masuk call, sms bagai. bulan2 ada la tak kurang RM70. ciesss
iyela.. postpaid mmg la post paid. tapi aku nyer plan nie takleh berubah. kata depa la. melain terminate this plan amik new plan. leceh la... byk keja. lagipun atas nama laki, nak suruh dia pi tukar?? mcm ari nie aku minta, taun depan lom tentu dpt tukar. diorg sibuk nak suh org tu jugak yg mai tukar. padehal aku nie binik dia. siap bawak surat pun bo layan. iskh.. leceh!

Sudahnya....
Aku gunakan
Maxis
Postpaid gak. sbb aku mmg buta prepaid. tak reti la nak top up bagai. leceh2.
Aku amik plan 50 tu. atas nama sendiri. lagi sonang.
tapi setakat hari nie, bill aku tak penah sampai cecah ratus. (melain aku gatal browse tenet guna tipon. sekali terkena, tros insap. ekekeke)
dan aku buat this line pun utk urusan rasmi kerja sahaja. means utk business jugak.
aku lebih sukaaa line nie sbb byk betul free itu free ini. rebate itu rebate ini.
even caller ring tones pun murah lagi dr yang di atas. byg la.. aku subcribe 2-3 hengget utk caller ring tone.
tapi celcom, subscribe kena byr lain, call me tone lain rega. kira, sekali joint dlm 5 hengget gak la.
masal tak??
tros aku cam malas je nak tukar lagu yg sakit tinge adik aku dgr tuh.

lagu apa??? cue korang try dail tipon celcom aku. ngan aku2 sekali sakit tinge. miahahaha!

morale...
pakailah line yang tak menyusahkan anda utk anda tukar apa2 features kat dlm tuh. sbb... nak masuk celcom punya website, mau setahun kot baru depa keluar. :p

tukar ke lain2 service??? sama je konsepnya... bukan line aku CELCOM tu... Tehehehhe!

5 comments:

Elyn said...

hahahah seb baik la ko pakai mexis senang aku nk call..... murah sket.... pastu jgn arap aku nk call celcom berbulu tinge den dgr ringtone tu ha!!! mau pekak jap hahaah

Zana S said...

elyn
aku dah agak dahhhhhhhhhhhh!!! miahahaha... lat bape kali dah suh tuka.. lalalala!

Kujie said...

kak jie guna celcom..sbb ape

kat hulu banat ni maxis ade 1-2 bar

maxis layan org bandar je

lagi satu..kak jie guna dr zaman 010, lepas tukar 019.... postpaid package rm 30 dpt 100 minit tp sms 20 je...

mls nk tukar2 lagi..tak penting sgt pun

Zana S said...

kak jie
itula dia kak jie. zana malas nak sms. tapi terpaksa sms sbb nak jaga kos. tapi bila nak tukar plan pun payah kak jie. sbb tipon nie ada agreement dgn credit card la bagai. tapi cc pun tak pakai dah. pun.. mcm2 diaprg duk terangkan. zana pun dah tak kuasa nak layan depa ni.

takpe kak jie.. zana pun duk kl/sel je. tak prob kot. ekekeke..

BUYEN said...

sib baik ko pakai maxis..
sama..lagi murah aku nak kol
coz gune line..
lagi murah beb..
aku dah pakai dlm dlm 2 bulan ni..
tak byk pun....murahhh..