Thursday, April 2, 2009

Sabun Syampoo??


Pernah dgr nama Yuan Soap??


Sabun buatan tangan dr taiwan yang di perbuat dari herba2 tempatan dan sesuai untuk mereka2 yang mempunyai masalah kesihatan terutamanya penyakit kulit dan rambut berkelemumur.

sabun yang aku amik : A-Yuan Liquorice Hair Soap

hehehe.. tu starting khas utk aku sbb aku mmg masaelah rambut gugur n berkelemumur dan anak aku skang nie badan byk betul ruam2 merah. aris la yang paling kronik.

sabun ke??? ha ah.... mmg leh tenyeh kat rambut. dia buka pori2/liang rambut ko, n at the 1st 2 or 3 or 4 days, rambut ko mungkin akan lebih byk gugur, tapi akan recover lepas dia dah buang apa yg tak elok tuk kepala ko. itu la yg terjadi kat aku.

Lepas pakai hampir 4 hari, mmg elok kesan dia. wpun rambut ada rasa kusut ckit, tapi, kepala aku tak gatal dah lepas balik kerja. selalu lepas berkuap mmg gatal nak rak. skang dah berkurangan.

bau?? yg nie takde bau sgt kot. bau herba ada la .

anak aku pakai sabun A-Yuan Organic Oat Soap

ini utk kulit dia yg memerah tuh. Alhamdulillah, ruam kat badan berkurangan. takde la dia duk tergaru2 badan dia skang nie. bedak pun aku pakai cam biasa. itu pun bedak cuticura tuh. bedak berubat belaka sorang nie.

amirul pun ikut pakai. tapi dia so far takde masaelah kulit. sesejak peristiwa raya dulu, aku sgtla menjaga kesihatan kulit diorg nie. serik oooo! tergaru2. pastu ngan kita2 nak tido takleh. dia marahkan gatal bdn dia, takleh tido, ngamuk je ler. huehuehue...

ikutkan certain sabun nie mmg sesuai utk kulit yg sensitif. kalau suka bau herba lagi elok mencuba. mcm aku sendiri. suka gak bau herba nie wpun yg aku beli tak bape kuat baunya, ada lagi yg berbau kuat tapi sebenarnya bau wangian herba semulajadi juga lah, seperti mane yang amoi tu citer kat aku. ekekeke...

kalau sesapa berminat leh je order online. siap courier free. katanya....

cuba lah tgk2 mane tau korang berminat.

oh iya.... ada satu produk yg menarik minat aku, sabun yg kita pakai, bau dia amatla jelik utk insect or mosquito. so, kalau pakai, sah2 depa takmo dtg kat kome. hehehe... nnt aku pun nak try lah. tapi..bulan depan la kot. ekekeke...

sesapa yang berminat boleh la layari website depa : http://www.pattybelle.com/

sabun nie pun ada utk laundry. yang bagusnya mcm2 boleh dibuat dgn sabun yang nie. meh aku tepek sat.

A Yuan Laundry Soap ~It uses edible plant oil, and is free of petrified ingredients,surfactants, whitening agents and chemical essence.Suitable for undergarments,brassieres, baby clothes, pillowcases, socks, towels,handkerchiefs, tableware,nursing bottles, nipples.Ingredients: Oolong tea, mustard oil, citronella oil, fir oil, palm oil, coconut oil

that lady yg aku kenal tu namanya patricia. kenal masa kat lake garden weekend lepas. gerai dia sebelah kitorg jek. so, byk la yg aku duk ty dia pasal produk dia ni.

apa tunggu lagi??? cuba lah!

8 comments:

Yanmie said...

first time dgr nama sabun nie..mcm best aje..yan nie kelemumur tu tak de..cuma rambut gugur nie..huhu

Zana S said...

leh beli online yan. cuba lah. mane tau serasi. kak zana serasi. hiks!
(tetiba lupa produk HL aku. ekekeke)

ana said...

Ish..tak penah dengar pun sabun ni..best ke?

momguess said...

kalo btol2 mujarab aku nk order arr

Elyn said...

wah meh kerat sikit aku nk try ekekekek

Zana S said...

Ana
sabun nie best pakai kat badan. mamcam yg anak zana pakai dia cam ada biji2 gitue... ala2 scrub plak. hehe

momguess
tak salah mencuba kak. dia kata courier free. mmg reta tu gak dlm tenet, camtu gak kat luar. hehe. mane tau sesuai. zana ok. sesuai. cam ringan plak rambut dibuatnya.

elyn
nak kerat ek??? meh dtg umah ler. cuba tros. kekerat mau taun depan la ko cube. hehe

lily lotus said...

mcm menarik jer...tq for the info ;)

Zana S said...

lily lotus
ur welcome. :d
tak rugi kongsi kalau utk kebaikan kan??? hiks.