Thursday, April 16, 2009

Sambungan

hehehe... ada sambungan pulak ek???

lepas balik keja semalam... aku kuar office lambat. kol 6.45 baru sampai rumah kawan boss aku utk deliver 'items' .

nak tak nak... mmg aris OT la semalam.

sampai subang dah magrib, kol 8 baru gerak balik puchong. takde mood nak beli mknn, so ingat nak masak ckit.

Tapi badan mcm penat. sebenarnya badan tak penat. tapi otak sgt penat. mcm2 pk. aku pk nak resign je lah!

hantar surat n tgk apa boss aku nak buat. sbb sampai sekarang aku tak tau apa plan dia dgn office nih. kata nak sewakan, aku kerja dr rumah, n once a while aku jumpa dia utk settle apa2 perlu.tapi... nampak gayanya... tak jalan2 pun apa yg dia plan tuh.

even nak bukak nutrition club pun mcm tak jadi. dan aku???? mcm bola je lah sekarang. tah apa2 keja dia suh buat.

kes semalam, aku dah ckp, aku nak gerak kol 5( cepat balik ek? mmg! sbb my salary cut already n my boss agree for me to come late and leave early from the office. or else... takyah mai, buat keja dr rumah). kol 4 dia kata nak masuk amik brg utk dia nak bawak pi jumpa customer ari nie kat N9. aku apa lagik, macam lipas kudung prepare brg. tu dekat kol 4 la tuh. tapi kol bape dia mai.. 4.30 beb! itupun apa brg dia takmo, doa kasik kuar, then, aku la hegeh2 masuk balik dlm safe..sabar je ler...

n also, ada supplier dtg nak tunjuk brg kat dia since that items, gonna be delivered soon n aku nie wpun dah keja agak lama dalam this area, aku still buta bab2 memilih. yup! i am not good in this bling2 business. er...sape penah kenal aku... ada tak aku pakai bling2??? hahaha... haremmmm!

bila brg sampai, boss aku dah blah sbb dia kata nak cepat ke tempat lain (dgn desakan kawan dia jugak), dia ty cemane rupa brg aku pilih, boleh plak dia tak berkenan??? hadoi!!! kan aku dah ckp sensiang. tapi disebabkan kawan dia ada masa tuh, cam hint2 aku semalam, aku mcm budak bodo jek. kawan dia ckp lebih byk dr boss aku. yup! n udahnya... terpaksa la aku amik risiko that things bakal tidak diterima dek pembeli. tapi boss aku kena gak la yakinkan kawan dia kenapa aku pilih menda alah tuh. tapi... supplier pun suggest apa aku pilih tu. so... not so bad la aku nyer taste!

ntah la... aku cam bengkak je hati semalam, aku tros kemas opis. especially yg bersepah kat showroom and also dlm bilik dia. sib bek aku tak basuh toilet. kang kol bape plak aku balik tu kang. mmg hati nie cam tawar je nak keja lagik. carik keja lain la ek! ada company kerja kosong jgn lupa pangge aku ek!

3 comments:

momguess said...

emmmm
mmg tension kn kalo keje cam gini....
boleh pulak tu sepak sana sni, igat kite xde comiment len ker...

sabar erkkk...
jgn bhenti dulu, cube cr keje lain, dah dpt baru cabutttttttttt

Elyn said...

hihi aku dh dgr panjang lebar mende ni dr smlm...... gegee arin ko antar mehun je??? esok anta la sandwich dunkin donut ekekeek

Zana S said...

momguess
itulah.. nak kena cari keja baru pun... satu hal gak kan??? adeh...

Elyn
itu mcm kena mintak kak lat banje ah. aku siap banje peach tea tuh... buat2 lupe plak... bape botol extra dpt tuh??? ekekeke